Förlåt dig själv för tiden som du älskade fel personer

Du är tillräckligt. Du har alltid varit det. Du kanske har fallit för några fel hjärtan som fick dig att känna att du inte var det. Du kanske har varit med människor som hela tiden jämför dig med sina exer och försökte forma dig till någon du inte är. Du kanske har varit med människor som inte uppskattade dina egenskaper eftersom de saknade dessa egenskaper själva.

Du kanske har varit med människor som fick dig att känna att du är så lätt att ersätta och det fick dig att ifrågasätta dig själv och ditt värde men jag hatar att bryta det åt dig, de borde inte vara den tröskel du mäter ditt självvärde på och de borde inte vara ett exempel på folket eller hjärtan som verkligen kan älska och älska dig för vem du är.

Vi alla gör det. Vi glömmer alla ibland att vi kunde göra så mycket bättre eller att vi förtjänar mycket mer. Vi ger alla rabatter till de människor vi vill behålla i våra liv. Vi gör alla ursäkter för de människor vi ser potential i men om det kommer till en punkt där de får dig att känna att du inte är tillräckligt bra eller att oavsett vad du gör så kommer du fortfarande inte att möta deras idé om perfektion , det är när du bör stoppa och minska dina förluster.

Eftersom ingen förtjänar att känna att deras bästa aldrig kommer att bli tillräckligt bra för någons grunda standarder eller någons orealistiska kärlekskriterier. Ingen förtjänar att bli behandlad som om de är näst bäst och ingen förtjänar att spendera sina dagar för att försöka bevisa sitt värde för någon.

Så förlåta dig själv för alla de tider du bosatte dig eftersom du trodde att saker kan förändras.

Förlåt dig själv för att låta människor stanna i ditt liv längre än de behövde.

Förlåt dig själv för att investera i människor som aldrig riktigt gjorde ett tilltalande erbjudande till dig.

Förlåt dig själv för att tro på människors ord och inte riktigt uppmärksamma deras handlingar.

Eftersom det är så du lär dig och ironiskt nog, så minns du ditt värde. Det är när du hör din inre röst skrika åt dig varje gång någon inte uppskattar dig. Det är när ditt sinne håller dig uppe på natten och ber dig gå bort och det är när ditt hjärta plötsligt stängs av eftersom det är gjort med tillfälliga och falska kärleksförklaringar. Det är gjort med dem som inte vet hur de ska hedra det.

Så förlåt dig själv för de gånger du kämpade för fel människor, de fick dig så småningom att inse vad som verkligen är värt att kämpa för. De lärde dig att du aldrig kommer att vara tillräckligt för fel person men för den rätta kommer du alltid att vara mer än tillräckligt.