Det kan ta en stund men vad som är menat för dig kommer alltid att hitta vägen till dig

Det kan ta månader eller år men vad som är avsett för dig kommer alltid att hitta vägen till dig.

Det kan kräva mycket tålamod, mycket att övervinna utmaningar, en massa ögonblick av förtvivlan och mycket hjärtslag, men vad som är avsett för dig kommer alltid att vara värt att vänta.

Det kan kräva en överdriven dos av styrka och motståndskraft men så småningom kommer vad som är avsett för dig att komma när du är redo att uppskatta varje liten bit av det. Det kommer att vara vettigt. Det kommer att göra de smärtsamma åren lite lättare att svälja. Det kommer att göra resan lite sötare att se tillbaka på.

Varje utmaning, varje hjärtrytm, varje bakslag är tänkt att komma oss närmare vad som verkligen betydde för oss eftersom Gud inte får oss att drabbas utan goda skäl. Gud tar inte bort välsignelser från oss om han inte vet att det inte kommer att välsigna oss i framtiden. Även om vi kanske aldrig vet varför Gud gör saker på ett visst sätt eller varför han väljer att lära oss några hårda lektioner, måste vi tro att det hela är en del av en större plan.

Vi kanske inte ser eller förstår hela bilden nu, men när den är klar kommer vi att förstå att varje stroke hade ett syfte, vi får se hur varje liten prick samlades för att skapa något meningsfullt, något värt att titta på, något värt att komma ihåg.

Det kan ta ett tag men vad som är avsett för dig kommer inte felaktigt att ges till någon annan. Gud saknar inga mål. Gud ger inte någon annan din bit av kakan. Så försäkra dig om att om något är avsett för dig, även om hela världen tävlar om det, kommer det bara att vara ditt och ditt.

Och jag tror att det är skönheten i tro, att veta att efter allt du har gått igenom kommer det att bli en belöning. Oavsett om det är vad du önskade eller något bättre. Oavsett om det är vad du har väntat på eller något bortom dina vildaste drömmar.

Gud är full av överraskningar och mirakel. Kanske är hans timing inte alltid i linje med vår och kanske är hans planer för oss ingenting som de vi planerade för oss själva men det är lugnande att veta att i slutet av allt, vad som är tänkt för oss kommer att vara vårt, kanske vi snubblar över det, kanske kommer det att hitta oss, kanske det kommer att kräva att vi kämpar några strider till, men det hjälper till att veta att när allting faller på plats, vad som är tänkt för oss inte kommer att tas bort från oss. Vad som är avsett för oss kommer alltid att stanna, trots alla utmaningar, trots alla svårigheter och trots all motstånd.