Självkärlek är den bästa formen för att läka

Självkärlek är det bästa botemedlet. Det är den bästa formen för läkning.

Självkärlek hjälper dig att gå vidare med lätthet när du verkligen tittar tillbaka på vissa upplevelser eller vissa människor och inser att du är bättre utan dem, du har det bättre utan deras bedömningar, du är bättre utan deras brödsmulor och du ” är bättre utan deras giftiga energi.

Självkärlek gör dig starkare. Det gör att du öppnar dörren vidöppen för dem som vill lämna, de som tror att du kommer att springa efter dem när de går bort. Självkärlek ger dig det förtroende du behöver för att veta att du kommer att vara okej på egen hand och att du inte behöver någon annan för att validera dig eller få dig att känna dig fullständig.

Självkärlek gör dig självgörande. Du vet vad du vill och du är inte rädd att säga det högt. Du nöjer dig inte med något mindre och du tål inte någons spel eller lögner eller falska löften oavsett hur mycket du bryr dig om dem. Självkärlek skyddar dig från dem som får dig att känna att du inte är viktig. Självkärlek skyddar dig mot de som inte är kapabla att verkligen älska dig.

Självkärlek gör dig till en snabb elev. Du stannar inte i en giftig situation på länge. Du avslutar saker som inte fungerar för dig eller som inte tjänar dig bra. Du går bort från de som inte vet hur du värderar eller respekterar dig. Du fortsätter inte att skada dig själv upprepade gånger genom att göra samma misstag. Självkärlek låter dig sätta en barriär mellan dig och de som skadar dig. Självkärlek gör dig inte hjärtlös men den gör dig likgiltig gentemot dem som skadar dig. Det gör att du sätter ditt mentala och emotionella välbefinnande först.

Den bästa delen av självkärlek är att det gör de omkring dig maktlösa, de har ingen makt över dig eller dina känslor eller dina tankar. Deras frånvaro kommer inte att döda dig eller hindra dig från att göra fantastiska saker. Deras förolämpningar kommer aldrig till dig eller krossar dig eftersom du vet vem du är och du gillar dig själv på det sättet och de som inte ser det, kommer inte att ändra hur du ser dig själv. Och människor blir väldigt arga när du tar bort deras makt. De gillar inte att känna att de inte kan kontrollera dig. De gillar inte att känna att de inte kan manipulera dig.

Självkärlek betyder inte att du känner dig överlägsen de som är runt dig och det betyder inte att du är stoisk eller kallt i hjärtat. Det betyder bara att du tror på dig själv, du vet vad du vill, du vet vilken typ av kärlek och respekt du förtjänar och att du inte är villig att acceptera något mindre än så. Det betyder bara att du har arbetat med dig själv under mycket lång tid och att du har kämpat mycket tuffa strider för att komma dit du är idag och att du inte är villig att låta en annan människa komma in och riva allt detta. Du är inte villig att låta en annan människa diktera vem du är eller hur du ser dig själv.

Självkärlek är resultatet av alla dessa år med läkning, alla dessa år med att plocka upp de trasiga bitarna, alla dessa år av ensamhet, alla dessa år med självtvivel och du är inte villig att låta någon krossa allt detta eller minskar till och med en bråkdel av det. Du är inte villig att låta någon bryta det som tog dig år att bygga.